31. MAALISKUUTA 2020#Huomisenhoivayhteisö

Ikääntyneellä ei ole aina mahdollisuutta valita itse, miten teknologia tulee osaksi hänen elämäänsä. Tällöin omaisen ja hoivayhteisön rooli ikääntyneen asioiden hoitajana korostuu.

Lue koko artikkeli

24. MAALISKUUTA 2020#Huomisenhoivayhteisö

Kun hoivakotien ovet sulkeutuivat koronaviruksen takia, Kardemummo Oy alkoi saada yhteydenottoja alan toimijoilta. Yritys päätti antaa digitaalisen HILDA-virikepalvelunsa hoivakotien käyttöön ilmaiseksi kahden viikon ajaksi.

Lue koko artikkeli

28. HELMIKUUTA 2020#Huomisenhoivayhteisö

Ympäröivillä asenteilla on suuri vaikutus siihen, miten yksilö ottaa vastaan uutta, oli kyse laitteista, toimintamalleista tai vaikka ruokalajeista. Ikäihmisten ja etenkin muistisairaiden kohdalla tämä asianlaita korostuu.

Lue koko artikkeli

20. SYYSKUUTA 2019#Musiikinvoima

"On itsellenikin voimakas kokemus, kun muistisairaan ihmisen silmät aukeavat pitkästä aikaa musiikin voimasta." sanoo Ilonpisara-haasteohjelman alulle laittanut Joel Hallikainen.

Lue koko artikkeli

30. SYYSKUUTA 2019#Musiikinvoima

"Kun muistisairaus alkaa heikentää aivoja, kuuloaisti säilyy pisimpään parhaana kanavana aktivoida aivoja monipuolisesti", kertoo Helsingin yliopiston korva-, nenä- ja kurkkutautiopin dosentti Miikka Peltomaa.

Lue koko artikkeli

30. HUHTIKUUTA 2019#Musiikinvoima

"Kaikissa kohtaamisissa keskustelu ei aina ole mahdollista. Silloin sanaton viestintä riittää. Tärkeintä on olla läsnä.” sanoo sairaalamuusikko Anna Brummer.

Lue koko artikkeli

18. MAALISKUUTA 2019#Musiikinvoima

”Jos mietitään musiikkia ja ikäihmisiä, niin voidaan nähdä ikään kuin kaksi suuntaa. On kuntouttava ja hoitava toiminta, jossa musiikkia käytetään välineenä. Sitten on myöhäisiän musiikkikasvatus. Ikääntyminen ei estä tavoitteellisemman musiikkiharrastuksen aloittamista.”

Lue koko artikkeli

18. HELMIKUUTA 2019#Musiikinvoima

“Musiikin tuttuus ja tunnistamisen käsittely pohjautuu aivoissa sellaisiin aivoverkostoihin, jotka sijaitsevat syvällä etuotsalohkon sisäpinnalla. Sama verkosto säätelee myös mielihyvää ja palkitsevuutta, jota musiikin kautta usein koetaan”, kertoo Helsingin yliopiston psykologian dosentti ja akatemiatutkija Teppo Särkämö.

Lue koko artikkeli

18. HELMIKUUTA 2019#Musiikinvoima

“Kuuntelimme yhdessä musiikkia. Kummivanhukseni tunnisti kappaleita ja hyräili mukana. Erään kappaleen kohdalla tämä osasi kertoa tarkasti olleensa kappaleen julkaisuvuonna 15-vuotias. Se tuntui ihmeelliseltä!”

Lue koko artikkeli