Kevään 2025 asiakaskysely osoittaa, että HILDA-palvelu on juurtunut vahvaksi osaksi hoivayksiköiden arkea. Suurin osa asiakaskyselyyn vastanneista antaa HILDA-palvelulle erinomaiset arvosanat niin sisällöstä, teknisestä toimivuudesta kuin asiakaspalvelustakin. Palautteissa nousevat esiin erityisesti HILDAn helppokäyttöisyys, monipuolinen sisältövalikoima ja hoitajia tukeva rooli arjessa. Kardemummon asiakastyytyväisyyskyselyyn vastasi 204 henkilöä ja se toteutettiin helmikuussa 2025.
“Erittäin hyvä lisä yksikköön kun mitoitusta pudotettiin ja tarvitaan viriketoimintaa.”
Helppokäyttöinen HILDA tuo yhteen hoitajat ja asukkaat
Kyselyn mukaan HILDA-palvelua pidetään erittäin helppokäyttöisenä. Kardemummon kehityspäällikkö Sanna Surakka pitää tätä yhtenä palvelun keskeisistä laatukriteereistä.
– “Kaikki vastaajat pitivät palvelua joko erittäin tai melko helppokäyttöisenä. Tämä on selkeä merkki siitä, että käyttöliittymäsuunnittelussa on onnistuttu,” Surakka sanoo. “Erityisen ilahduttavaa on ollut nähdä, että myös sijaiset, keikkalaiset, kansainväliset hoitajat ja jopa omaiset ovat löytäneet HILDA-hetkien pariin.”
“Vapauttanut hoitajille aikaa muihin olennaisiin työtehtäviin. Myös sijaisten perehdyttäminen HILDAN käyttämiseen on ollut helppoa.”
Asiakastuki vahvistuu entisestään
HILDA-palvelun asiakaskysely nosti myös jonkin verran esiin tarvetta käyttöönotto- ja täydennyskoulutusten kehittämiselle.
– “Olemme uudistaneet käyttöönottokoulutuksen sisältöä ja julkaisemassa kevään aikana uuden koulutustallenteen asiakassivustolle.” kertoo Surakka.
Myös teknistä kehitystä tehdään taustalla jatkuvasti: esimerkiksi lokitietojen ja virheilmoitusten kehittäminen helpottaa tukiprosesseja. Samalla uusia sisältöformaatteja pilotoidaan – tulevaisuudessa HILDA-hetkissä voidaan nähdä myös uudenlaisia havainnointitehtäviä tai pidempiä "minisarjoja".
“Rauhoittava, tunnelman luoja. Helpottaa paljon viriketyötä monikulttuurisessa työyhteisössä.”
Suositteluhalukkuus huipussaan
HILDA-palvelun suositteluhalukkuutta mittaava NPS-luku on 64. Toimitusjohtaja Samu Vatanen kokee tämän vahvana luottamuksen osoituksena.
– “Olen todella iloinen, että palvelua suositellaan aktiivisesti kollegoille. Se kertoo, että palvelulla on todellista arvoa käyttäjilleen.”
Palautteissa toistuu ajatus siitä, että HILDA on hoivayhteisön arjessa mukana – ja joskus jopa kuin yksi hoitajista. Tämä ei ole sattumaa, vaan osa Kardemummon mission ydintä.
– “Kehitämme palvelua niin, että hoitajan ei tarvitse kuin hypätä mukaan ja nauttia matkasta,” Vatanen kiteyttää. “Helppokäyttöisyys, jatkuvasti uudistuvat innostavat sisällöt ja sujuva asiakastuki muodostavat kokonaisuuden, joka palvelee aidosti arjen tarpeita.”
Yli 200 vastaajaa – vahva luottamus ja arvokkaita kehitysideoita
Vaikka kokonaiskuva on hyvin positiivinen, ei kriittistä palautetta ole unohdettu. Teknisiin haasteisiin, kuten HILDAn käynnistymiseen ja riittämättömän nettiyhteyden aiheuttamiin haasteisiin on jo käynnistetty kehitystoimia.
– “Palvelu on todella tykätty, ja se vastaa aitoon tarpeeseen. Kehittämistyö on jatkuvaa, ja asiakaskysely antaa meille tärkeää suuntaa,” sanoo Surakka.
Yhteenvetona voidaan todeta, että HILDA on vakiinnuttanut paikkansa hoivayhteisöissä – ja kehitys jatkuu yhdessä asiakkaiden kanssa.
Kyselyymme vastanneet ovat...
- hoivakodeissa työskenteleviä lähihoitajia ja perushoitajia, 48,5 %
- sairaanhoitajia 7,9 %
- muita vanhustyön ammattilaisia kuten fysioterapeutti, sosionomi, geronomi ja hoiva-avustaja 16,4 %
- yksikön johtajia ja esihenkilöitä, 27,2 %
HILDA-käyttäjät antoivat vastauksensa sähköisellä lomakkeella 1.2.-28.2.2025.
Kyselyyn vastasi 204 HILDA-palvelun käyttäjää.